9 Mayıs 2010 Pazar

İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı 40. Piyade Alayı

İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı 40. Piyade Eğitim Alayı'nda askerliğini yapacak olan arkadaşlara başarılar dilerim...
Şu anda orada sizi nelerin beklediği konusunda büyük merak içerisinde olduğunuzu biliyorum.. Özellikle iç güvenliğin amacının maksadının ne olduğu konusunda bir yanılgıya düşebilirsiniz ; İç güvenlik kelime anlamı itibari ile Türkiye'nin içinde genelde doğuda dağlarda olduğunuz anlamına gelmektedir. Barış gücü olarak göndermez, kıbrısa gidemezsin, ama özeldir iç güvenlik normal piyade gibi değilsindir. Aldığın eğitimi hakkıyla yaparsan işinin ehli olursun. Yani kısacası arkadaşlar 40. Alay da öncelikle sizi zorlu bir 75 gün bekliyor onu öncelikle belirteyim. İçeri girdiğinizde ranzalarda notlar göreceksiniz kafanızı takmayın, amacınızın askerlik olduğunu unutmayın ve ona göre davranın. Şimdi burada kendi yaşadığım kadarıyla 40. Alay 'ın nasıl bir yer olduğunu anlatacağım. Girişte ve genelde karşılaşacağınız şeyler sanırım çoğunlukla aynı olacağı için en azından aklınızda kaba taslak bir fikir oluşur..

Size öncelikli tavsiye Isparta'ya indiğinizde ne sabahın köründe gidin, ne gecenin kör karanlığında mesai bitimine yakın saatlerde teslim olun inzibatlara, inzibatın oradaki görevi sizin seyyar satıcılar tarafından kazıklanmanızı önlemek olduğu için inzibata küfür etmeyin, keyfiniz gelene kadar inzibata yakalanmayın ama seyyar satıcıdan alışveriş yapmayın, çünkü o seyyar satıcının baktığı tek yer sizin cebinizdir ve ne satarsam daha çok koyarım gözüyle bakar.. Orada marketler veya sabit fiyatlı yerlerden alışveriş yapmaya daha çok dikkat edin, her yerde pazarlık yapın. Her neyse oraya gittiğinizde isterseniz içeride isterseniz dışarıda traş olursunuz o çok sorun olmayacaktır sizin için ama içeri girmeden önce dışarıda karnınızı doyurun, istediğiniz yemeği yiyin, 30 gün çarşıya çıkıp o yemeği yiyemiyeceksiniz, içeride kantinde yersiniz ama bu sefer maddi sıkıntılar boy gösterir, he benim param çok diyosan sorun yok sana..
Bu alışveriş konusunda gerçekten dikkatli olun eski dönemlerde saf çocuğun bir tanesine tırmanma halatın olmazsa seni askere almazlar diyorlar ona tırmanma halatı satıyolar 5-10 mt'lik, 250TL para, havadan yere, sizin için o lazım bu lazım şu lazım derler inanmayın içeride size lazım olacak şeylerin listesini tek tek aşşağıda göreceksiniz, fazladan bir şeyler alıp masrafa girmeyin, ki zaten devlet size herşeyi fazlasıyla vermekte..

İçeri girdiğinizde öncelikle kayıt işlemlerinizi, sigorta işlemlerinizi yapacaklar, arkasından sağlık karnesi verecekler size ve sağlık muayenesine girip iğnelerinizi olacaksınız, arkasından giyindirme odasına girip elinizde bir el arabasıyla alacağınız şeyleri size verecekler orada uyanık olun birşeyler sağa sola düşürmeyin, kaybetmeyin daha sonra bana vermediler dersiniz enayi durumuna düşmeyin.

İçeride size verecekleri şeyleri aklımda kaldığı kadarıyla yazayım :

-1 çift bot
-1 kamuflaj parpe
-2 kamuflaj gömlek
-2 kamuflaj pantolon
-1 çift eldiven
-2 çift kep
-don içlik atlet fanila verilecek sayıları aklımda değil
-5 adet diş macunu
-2 adet diş fırçası
-1 adet spor eşofman takım
-1 adet pijama mavi
-2 adet yüz havlusu
-1 adet hamam havlusu
-5 ya da 6 tane çorap

Açıkçası ihtiyacınız olacak çoğu şeyi askeriye size zaten verecektir, daha sonra içeriden alacağınız kar başlığı lazım olabilir, gece intikalleri için. Alırsanız bir de el feneri alırsınız, traş takımınız yanında olsun isterseniz kantinden almak istersiniz ama sıra çok fazla olacağından ilk günlerden kendinizi bezdirmeyin, he asıl önemli olay telefon kartınız yine yanınızda olsun telefon kullanmak yasak olduğu için her zaman sıraya girip almaya üşenebilirsiniz, ama alacağınız şeyleri askeriyenin içinden almaya bakın içeride alacağınız herşeyden dışarıdan daha ucuza gelecektir.
Aklınızda yemekhane ve yemek konuları olacaktır, yemekhanede yiyeceğiniz yemekler sağlık açısından sorunsuzdur, rahat rahat yiyin ama biraz soğuk olacaktır o yüzden alıştırın kendinizi soğuk yemek yemeye.
Bunun haricinde yemin törenine kadar olan eğitimleriniz temel düzeydeki eğitimler olacaktır, bunlar yanaşık düzen eğitimleri selam vermeyi kime selam vereceğinizi bileceksiniz, yere yatmayı, ateş anında çökmeyi, sürünmeyi, emeklemeyi öğreneceksiniz, yemin törenine yakın zamanlarda da törende yürümeyi öğreneceksiniz, özverili olun tören yürüyüşünde, çünkü törende yürüyemeyen arkadaşlar yemin töreni günü yemekhaneci olacaklar. Yemin törenine ailenizi çağırın gerçekten hayatınızda yaşayacağınız en özel duygulardan bir tanesi bu olacaktır.
Yemin töreninden sonraki haftalarda herkes kendi branşlarına göre ayrılarak iç güvenlik eğitimi almaya başlayacaklar.Nedir bu eğitimler derseniz öncelikle size şunu anlatayım 40. Piyade Alayı; Türkiye'de kol eğitimi veren ve sizi kol olarak gönderen belkide tek yerdir, bu kol nedir derseniz ; 23 kişiden oluşan bir takımınız vardır ve burada herkesin kendi görevleri vardır, refüze olmazsanız yada komandoya ayrılmazsanız takımınızda kalın derim, ilk başlarda refüze olursanız belki sizi Antalya'ya gönderebilirler ama büyük ihtimalle 40. Piyade Alayı 'nda kalıyorsunuz, yine doğuya gidiyorsunuz, o yüzden kol olarak kalmanız en mantıklısı ve sizin için en yararlısı olacaktır. Kol içerisindeki göreviniz şunlardan birisi olacaktır ;
- Mayın dedektörcüsü
- Sıhhıyeci
- Manga Komutanı (Manevra Unsur Komutanı)
- Avcı Eri (Hücum Elemanı)
- Mg3 Nişancısı veya yardımcısı
- Rpg7 Roketatar Nişancısı veya yardımcısı
- Havan Nişancısı, yardımcısı veya cephanecisi gibi görevlerden birisi size verilecektir.
Eğitimlerde sıkıntınız olmasın derim çünkü öncelikle kendi kol komutanlarınız hepsi doğuda görev yapıpta sayısız çatışmaya girmiş insanlar gerçekten tecrübeli insanlar, eğitim haricinde sırf onların anlattıklarını dinlemeniz bile yeter, bunun haricinde branş eğitimlerine ise kendi kollarında uzman insanlar gelerek size alacağınız eğitimle ilgili her bilgiyi vereceklerdir.

Gündüzleri bu eğitimleri alırken geceleride ayrı eğitimler alacaksınız, eğitimlerin konusunu söylemek askeri gizli bilgi olacağından gidince göreceksiniz zaten, sizi en çok zorlayacak olan orada intikaller olacaktır, intikaller zamanla eğlenceli hale bile geliyor, bazen bir bakcaksınız insanlar askeriyeden çıkamazken siz içeri girmeyi özleyeceksiniz, he bir de atışlarınız olacak, orada yaklaşık 3 şarjöre yakın mermi atacaksınız, bu çok büyük bir sayıdır, orada silahla kardeş olmayı öğrenceksiniz..
Herkesin dilinde bir ' Büyük intikal ' dönüp duruyor olacak hiç korkmayın, gidip pikniğinizi yapar gelirsiniz, malzemeyi dışardan çok fazla almayın kendinizi olaya kaptırıp abartmayın, size büyük intikalde kesin almanız gereken bir kaç şeyi söyliyim gerisi sizin cebinize kalmıştır...
- Çaydanlık
- Çay ve şeker (ortalama ölçüde alın derim ama diğer mevziden arkadaşlarınız gelip beraber çay yapmak isteyeceksiniz, suyla çayı değişebilirsiniz size kalmış)
-Jel yakıt (Reşo yakıtı)
-Çekirdek
-Sucuk
-Ufak tava
Gerisi sizin cebinize kalmıştır ;)

Size anlatacağım çok bir şey kalmadı sanırım aklıma gelenler şu an itibari ile bunlar ama bunların haricinde soracağınız sorular olursa bende dağlara doğru tırmanmıyosam net imkanım varsa cevaplarım, unutmadan söyliyeyim 40. Piyade Alayı'ndan batıya gitme şansınız çok çok çok düşük, kendinizi doğuya hazırlayın..
Size gideceğiniz yerin tarihçesini ve orada öğreneceğiniz şiirleri bir kaç tane de marş yazayım en azından kulağınız alışmış olsun...

40'INCI PİYADE EĞİTİM ALAYININ TARİHÇESİ

40'ıncı Piyade Eğitim Alayı : 1880 yılında Halep'te 10'uncu Tümen emrinde ; 1'inci tabur Bingazi'de 2'inci tanbur Feke'de 3'üncü tabur Yanya'da 4'üncü tabur Mitroviç'te olmak üzere 3 kıtada 1995 insan ve 87 hayvan mevcuduyla kurulmuştur.

1912- 1913 Balkan Harbi'nde Yenice Muharebelerine katılmıştır.

1914-1918 Birinci Dünya Savaşı'nda Kafkas Cephesinde, Sarıkamış muharebelerine iştirak ederek Başkomutanın ''Kuvveyi Seferiyenin gözbebeği Alay'' diye takdirini almıştır.

Alay 1916 senesinde Irak cephesine sevk edilmiş ve 25. Tümen kuruluşunda Kutülamare
Muharebelerine girerek büyük kahramanlıklar göstermiştir.

İstiklal Savaşı süresince Birinci ve İkinci İnönü Muharebelerine katılmış, Aslıhanlar, Dumlupınar, Kütahya-Eskişehir , Sakarya Meydan Muharebesi ve Başkomutanlık Meydan Muharebesine iştirak ederek gösterdiği üstün kahramanlıklardan ötürü Demiralay Lakabını alarak, sancağı İstiklal Madalyasıyla onurlandırılmıştır...

İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı, 40. Piyade Eğitim Alayı'nın lakabı Demiralay olduğunu içeride özellikle Tugay Komutanımızdan sık sık duyacak ve bu zor şartlarda askerlik yaptığınız ve bulunduğunuz yerin önemini kavradığınızda daha da gururlanacaksınız..
Bir kaç tane de Demiralay şiiri yazalım bunları orada size söyletecekler...


DEMİRALAY

Ordumuz varken bu ülkede
Bir karış toprak verilmez haine
Eğdirmez milletin başını öne
Demir alayın kahraman askerleri

Gözlerinde şimşekler çakan yiğitlerin
Dağları inletir o gür sesleri
Vatan aşkıyla kor olmuştur yürekleri
Demiralayın kahraman askerleri

Destanlar yazmıştır kendisi
Türküsüdür rüzgarların sesi
Kahramanlık yiğitlik mertliktir parolası
Demiralayın kahraman askerleri

Boşuna değildir demir denmesi
Taa ezelden gelir onun hikayesi
O alayki şanla doludur müzesi
Demiralayın kahraman askerleri

DEMİRALAY 2

Tüfek aldım çıktım davraz dağına
Canım feda olsun vatan uğruna
Yüce gazi koymuş onun adını
Tüm Türkiye bilir Demiralay'ı

Tarihten bu yana hep ön saflarda
Gece gündüz dağda düşman avında
Yağmurda, çamurda, tipide, karda
Hiçbirşey yıldırmaz Demiralay'ı

Kim? Demiralay
Biz? En iyiyiz! (Pala Remzi Müziğiyle)

DEMİRALAY 3

Örse inen demir gibi
Vurduk düşmanın kalbine
Bize Demiralay derler
Sorun Sakarya Harbi'ne

Geçmiş tarih dile gelse
Anlatsa bizi sayfalar
Vatan için seve seve
Can verdi nice aslanlar

Şiir olduk destanlaştık
Rüzgar olduk dağlar aştık
Herbir cephede savaştık
Demiralay namını aldık

Hem yiğit hem kahramanız
Vatana fedadır canımız
İstiklal madalyasıyla
Süslüdür sancağımız

Asker Koşması

İstiklal savaşı gençleriyiz biz:
Tarihe koç Türkler diye şan verdik!
Yurdumuz azizdir, çiğnetmeyiz biz:
Uğruna bu kadar kahraman verdik.

Aç, çıplak savaştık tipide,karda,
Kartallar avladık sarp kayalarda,
Sakarya önünde, Dumlupınar'da,
Ulu Gazi'mize imtihan verdik.

Murat dağlarından indik aşağı,
Göründü uzaktan Gediz ırmağı,
Kuruldu İzmir'e Türk'ün otağı,
Vatana yeniden bir vatan verdik.

Aylardan Kasım

Aylardan Kasım
Günlerden cuma
Saat 9'da
Çıktı çatışma
Girdik mevziiye
Mevzii karanlık
Mevzii değil bu
Sanki mezarlık
Ana bilmeyiz
Baba bilmeyiz
Bu vatan için
Dağdan inmeyiz
Kahpe pkk
Dinle bu marşı
İşte geliyor
Askerin şahı
Azrail ile
Yaptık pazarlık
Şehit olmadan
Alma canımı
Alma canımı
Yari görmeden
Alma canımı

Şimdilik yazacaklarım bunlardır, burada yazdıklarım tamamen kişisel görüşler olup, askeri gizli bilgi ve belgelerin verilmemesi için elimden geleni yapıp, sadece 40. Alay'a gidecek yeni arkadaşlara bilgi vermek amaçlıdır. Bu bilgiler askeri belge gibi sunulamaz, arkadaşların gidecekleri birlik, tabur veya bölüğe göre değişme ihtimalleri vardır. Herhangi bir durumda kesin bilgi kabul edilip, adres gösterilemez.




Online Sayaç

10 yorum:

  1. Şimdi 40'ıncı Alay'da askerim. En güzel gönül tahtında kuruludur yerim. Burada askerliğin mertcesi öğretilir. Erkekçesi dövüşmenin. Silah ile dost olup savaşmanın adına askerlik denir. Vatan Borcudur ödenir.. ÖDENİR ÖDENİR!...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavi bere takıyorlarmı.orda komando olma gibi birşey varmı.

      Sil
  2. şimdi garaja indiğimizde nasıl bulucaz yeri biri anlatabilr mi ne yapmamız gerekiyor

    YanıtlaSil
  3. Mavi bere takıyolarmı. Komando olma şansları varmı orda

    YanıtlaSil
  4. Benim kocam orda askerlik yapiyor daha gideli iki gun oldu fakat yapamiyorum diyor. Bu yuzden cok korkuyorim nasil bitecek diyorum. Ayrica sulusunde de avci eri yaziyor lutfen bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Nisanlim orada acemi birliginde gideli da 3 4 gun oldu acaba yanni gidip gorme sansim var mi onu gorusebilirmiyiz merkez de ama birdr ona mektup nasil gnderebilirm adres yazsam gdermi ojuyabilir mj

    YanıtlaSil
  7. Birde onun kagidinda ter. Muc die yazio burada farkli ayni demi ikiside

    YanıtlaSil
  8. ADMİN ŞU YORUMUMU KALDIR A.Q HERKEZ BENİ ARIYOR YETER ARTIK BUNALDIM.

    YanıtlaSil
  9. Acemilihi Oraya dusenler Yarragi yedi.. 1994/4 tertip olarak acemiligim ora cikti ne yaptiysam refuze ettiremedim kendimi. 2 Tb 4. Bl deydim. Lojistik olarak en iyi yer biz munferit kolduk 10 kisilik koguslarda 3 kisi kaliyorduk. Banyo her aksam yapiyorduk. Munferit oldugumuz icin egitim yaptirmadilar fazla ama intikale goturduler orda sikiliyorsun iste bude felaket soguk. 6 Kasim 2014 te gitmistim. 54 gun bana zehir oldu.. Dagitim usta birligim Sirnak Akcay tugayiydi cok rahat askerlik yaptim usta birliginde. Oraya dustuyseniz refize ettirin kendinizi ettiremezseniz munferit kol a attirin onuda yapamaz Tim de kaldiysaniz yarragi yediniz demektir. 54 Gun boyunca hayatiniz zindan olacaktir.

    YanıtlaSil